Over_ons_14.jpg

Over ons

Walter Kamsteeg begon ooit in 1993 zijn autobedrijf onder de naam Walter Kamsteeg automobielen. Hij huurde een stukje grond en vestigde zich op het terrein aan de Zoeterwoudseweg te Leiden. Als kantoor werd er een grote porto cabin geplaatst. Nu kon er begonnen worden met het verkopen van gebruikte auto’s. Bijna een jaar onderweg kreeg de heer Kamsteeg een boze brief van een grote Volkswagen dealer in de regio met dezelfde naam. Of hij per direct zijn naam wou veranderen. Ze waren het er niet mee eens dat Walter zijn eigen naam ging gebruiken. Na veel juridische zaken heeft hij uiteindelijk zijn naam moeten veranderen. WK Auto’s is het geworden. Onze bedrijfsnaam heeft dus niets met het wereld kampioenschap te maken, het zijn de initialen van de eigenaar Walter Kamsteeg.

Naarmate de tijd vorderde begon de verkoop en zo ook de voorraad stevig te groeien. WK Auto’s verkocht op een zeker moment zo’n 300 occasions en had een voorraad van ca. 60 occasions. Walter Kamsteeg deed alles alleen, van het inkopen tot het afleveren van de auto’s. Natuurlijk moest de auto wel naar de werkplaats om APK gekeurd en/of gerepareerd te worden. Hij hoefde hiervoor nooit ver weg, op hetzelfde terrein aan de Zoeterwoudseweg zat namelijk ook een werkplaats en een automaterialen zaak gevestigd.

In 2003 kwam deze werkplaats vrij. Bij een volwaardig autobedrijf hoort natuurlijk ook een moderne werkplaats. De keuze was dan ook snel gemaakt om deze in zijn geheel inclusief al het personeel over te nemen. Nu werkte Walter Kamsteeg dus niet meer alleen maar met 2 man personeel. Het enige wat hij nog wenste was een showroom om de occasions perfect aan de klant te kunnen tonen. Dit leek verder weg dan het uiteindelijk was. De naast de werkplaats gelegen automaterialen zaak hield op met bestaan. Het was een lot uit de loterij voor de heer Kamsteeg. We verbouwden de zaak tot een mooie overzichtelijke showroom waar zo’n 25 occasions opgesteld kunnen worden. Uiteindelijk hebben we nu alles voor uw auto onder één dak.

Nu we een compleet bedrijf hebben met alle faciliteiten gelijk aan de merk dealer werden we benaderd door de stichting Vakgarage. Om u als klant nog betere service en kwaliteit te bieden zijn we daarom sinds november 2009 omgedoopt tot Vakgarage WK Auto’s. Tegenwoordig heeft Vakgarage WK Auto’s vier enthousiaste medewerkers in dienst, die met veel liefde en passie aan uw auto werken. Nog altijd heeft de heer Kamsteeg de leiding. Wat ooit begon met verkopen van een paar gebruikte auto’s, is nu uitgegroeid tot één van de grootste merk onafhankelijke autobedrijven van Leiden en omstreken.